mandag 19. juli 2010

Bilderas juli 2010


Erteblomster er en av mine favoritter. I år har Lille bolle sådd mange forskjellige. Først ut er Black knight, Fire and Ice og en rosa fra en mix som skulle dufte ekstra mye.


Lilje Dimentions, ikke så mørk som bilder kunne tyde på, men er likevel mørk nok og vakker nok. Fra den legendariske importen fra H. W. Hyde. Videre følger Daglilje John Senior fra Magnus.


En av de nye Dahliaene mine for året; Priceless Pink. To farget og lav. Pene, men små blomster. Kjøpt hos Zimtrade. Clematis integrifolia Aljonuscha. Import fra Danmark for mange år siden.


Og så en av favorittene i rosa verdenen. Rosa mundi. Hos meg blomstrer den ustoppelig, er frisk og fin. Lite plunder og heft med andre ord. Og så er den jo fantastisk vakker!!
I år er den satt i nytt bed med hvit Violfrøstjerne, knallblå grøftekants akeleie, hvitbroket Phlox og Veronica fra Sigrid.


Beddet langs veien opp til inngangen. Clematis recta, Lilium Strawberries and cream, Hemerocallis John Senior, Phlox, avblomstret hvit Pion, mørkrosarød Stokkrose, lys rosa Stokkrose, Lavendula Hidcote blue, Lathyrus latifolius Rote Perle, Iris flavescens, brokete Hedera og mer Phlox. I dette beddet er det brennhet og tørt. Nyplanting må vannes ganske mye og må tåle tørke.


En lav Veronica. Har amethyst fargede årer på hvit bunn. Hele planten er omtrent 15 cm høy. Er usikker på hvor den er kjøpt, men vet at den skulle være hvit Penstemon. Den blomstret ikke i fjor. Noen som har noen navnetips? Har ikke lagt på seg noe særlig fra ifjor, så den får nok bli værende.


4 kommentarer:

Unknown sa...

Oj, her var det mye lekkert!!! Håper bare regnet letter litt her snart så det blir litt blomsterbilder igjen.

Mariann sa...

Så fint det blomstrer hos deg. Nydelige erteblomster, nesten så jeg kan kjenne duften.

krepsemor sa...

Så frodig og flott det var her da! Likte veldig godt bedet ditt ved inngangspartiet. En herlig blanding av høye flotte stauder!
Blomstererter må en bare ha. Jeg er veldig spent på om mine har begynt å blomstre, for de fikk jo en utrolig dårlig start med den lange og kjølige våren, og de ble sådd rett ut i april...

Edgar sa...

Nydelig bed langs huset! Flotte de høyreiste stokkrosene. Og som ellers mye sjeldent og spennende å se hos deg.