søndag 7. februar 2010

Oppsummering av helga

Denne helga har som alle andre gått fort, men den strekkes i det lengste i dag. Jeg skal nemelig få med meg Super Bowl 44 i natt. New Orleans Saints mot Colts. Akkurat nå varmer vi opp med fjorårets bowl som hadde Half time show med Bruce Springsteen and The E-street band. I fjor ble vi snytt for half time showet. I år har statskanalen skjønt at en må sende live og jeg har rigget meg til med popcorn og rødvin..

Men først oppsummeringen;
I drivhuset våres det jevnlig. Pelargonium Venus, en frøsådd fra ett par år tilbake blomstrer med vakre to fargede blomster. Jeg har knepet på noen flere av pellisene og stukket litt. Blant annet Mårbacka Hanna som jeg håper vil rote seg. Tror Lene ønsket seg en ;-)

I tillegg har Fuchsiaen Tom West funnet det for godt å komme med masse knopper på nesten bladløse grener. Den har en samling av blader i grenendene, ser ut som dusker på stilker..

Det ser noe spesielt ut, men veldig koselig med slike tegn på en lysere tid. Jeg håper bare at den ikke kaster alle knoppene før de springer ut.

Ellers så har jeg priklet litt mer. Enda flere tomater, Heuchera Lime og Penstemon. Jeg har vært flink til å ikke så for tett i pottene i år så det var ikke en så ille jobb å prikle de. Spirene er jo så små at lupe burde vært obligatorisk.
Jeg ser alt nå at jeg sliter med plass. Jeg må vurdere en hylle til.

Drue planten kommer med nye blader og ser sterk ut. Jeg innser at den kommer til å oppta myyyye plass etterhvert. Jeg må nok passe på å tukte den godt i sommerhalvåret slik at den ikke tar all plass..

Jeg vannet den litt, men er usikker på om jeg burde gi den litt gjødsel? Den fikk jo helt ny jord da jeg pottet den opp i høst, så egentlig har den vel kanskje nok mat enda. Det er jo dumt om jeg overmater den også. Jeg tror jeg venter litt med mer mat..

Blodbegrene du ser i bakgrunnen tar helt av, jeg topper de hele tiden. Må huske å sette på klatrestativ i tide før det er for sent. De vokser nesten så en ser det. De burde nok ihvertfall fått litt mat.

Jeg krabbet også rundt drivhuset med snø til midt på låret og gravde opp fjorårets sådd. Jeg har en kasse stående til tining nå og håper at noe har overlevd.

Jeg er litt overrasket over at Perlebusken fortsatt har bladene på. Men det kan jo også hende at de har frosset fast på stammene, de detter vel av når de tiner tenker jeg. Ellers så var det ymse oppi der; akeleier, Soldanella, Clematis, Nomocharis og hosta. Masse Gentiana også.

Om det er liv er planen å selge noe av det på Hagemessa i april.

På lørdag feiret vi Snuffeldyret! Han er nå 8 år og piggere enn noen sinne. Like barnslig og leken. Frisk som en fisk!

Jentungen og resten av familien var å så på Nordisk mesterskap i kunstløp i Asker hallen. Jentungen var blomsterpike, en oppgave som ble tatt svært alvorlig. Jeg fikk virkelig kjørt meg når håret skulle settes opp. Jeg innser at mine hår-fikse kunnskaper er svært begrensede! Men det ble da satt opp og jentungen var fornøyd.

I dag har vi vært på skitur i Kjekstadmarka og fikk virkelig kost oss i den fine været. Solen varmet og vi rastet på Heggsjø. Turen ble noe amputert da en eldre mann fallt stygt i en nedkjøring og brakk kragebeinet.

 Guttungen og jentungen øvde seg på å gå opp og kjøre ned en litt heftig bakke da en mann med løs hund kom bakfra. Hunden løper i bena på en mann på veg ned bakken. Mannen faller hard etter å ha sneiet lille bolle. Kragebeinet knekker og mannen blir liggende.
Etter en stund sier jentungen at han fortsatt ligger i bakken og vi titter opp i bakken. Og joda; der ligger han enda. Masse hjelp rundt han, men han kommer seg ikke opp på bena. Gubben opp bakken og tilbyr liggeunderlaget vårt og etter litt får de dratt han ned bakken og ned i solen.
Det var jammen på tide for han fryser og det tar tid å få hjelp dit vi står. Røde kors rykker ut fra Eikssetra, noe som er på andre siden av Lierdalen. I det sola går ned får han endelig hjelp og blir fraktet ut.

Noe sier meg at mannen med hunden ikke lar det løpe løs igjen.. Litt dumt å lære på denne måten, men det kunne gått mye verre. I tilleg viste det seg at mannen som brakk kragebeinet hadde etter måneder med venting endelig fått innkalling til en kneoperasjon på onsdag! Jeg håper han får gjennomført operasjonen likevel.

Dagens moral? Hold hunden din i bånd og ha med deg litt til å hjelpe deg selv eller andre med på tur.
For meg som er av det engstelige slaget var dette nok et argument for hvorfor man ikke skal reke skogslangs alene.

4 kommentarer:

Villrose sa...

Så deg ikke på Nordic, men der var fullt av folk..

Det med oppsetting av hår kjenner jeg meg igjen i :-) Stas å være blomsterpike!

Anonym sa...

Huff, ja. Det er ikke lenge siden det sto en artikkel i aftenposten om en mann som brast nakken på grunn av et hundebånd (med hund) på tvers av løypa i et unnarenn.

Jeg synes vel ikke det er så greit med hunder der hvor det er tett med folk i løypene. Der hvor det er mindre tett går det greit.

For min del kjører jeg med stålkanter - og da er det heller ikke så bra å være hundebein om de kommer for nært...

Vanskelig det der - når alle skal ut på swamme sted.

MonaHN sa...

Send pm innen 5 min...Så blir du siste til hwhyde...

Beate sa...

Hei!
Innom for første gang på bloggen......
å eg ser du er blomster og hage intressert....selger du pellargon stiklinger om du haR?
Fant ikke din mail adr her..
Klæm fra Beate på jakt etter
Mårbacka pellis<3