mandag 6. februar 2012

Gul X - Faktor hos Moseplassen


Denne skjønnheten ble min etter en liten grensevandring for en del år siden. Jeg har ingen navn på den og har heller aldri sett den noe annet sted. Jeg har også prøvd å Google den, med lite hell. Uansett så er det iallefall en Anemone ranunculoides. A. ranunculoides flore plena er en halvfyllt sak. Så sålangt har jeg snik navnet den Anemone ranunculoides 'Skee'. Om noen skulle ha korrekt navn blir jeg glad for å vite det!

Den er som andre Anemoner villig og enkel å ha med å gjøre, hos meg bor den i et heller skyggefullt bed litt bak i hagen. Den legger godt på seg og er en utmerket bytteplante.

Den lyser opp tidlig på våren som sine andre Anemone venner og er en av de få gule blomstene jeg har i hagen.

7 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Kjempe skjønn! Syns den gule blomsten står veldig fint til bladverket!

Flott bidrag!

Marit sa...

Den var bærre lekker! Hvis du en gang skulle få mange av den har jeg sikkert noe bytteplanter. Jeg har en som er halvfylt som ligner endel. Flotte er de uansett. Jeg elsker "veiser"!

Mia sa...

Gulveis är fina tycker jag. (Lite impad att du faktiskt har gult du också). Små vårsolar är alltid tacksamma, lycka till :)

Laila -Karin sa...

Herlig blomst.

Anne (Moseplassen) sa...

Nydelig, den ser så tander ut, men jeg tror nok den er tøffere enn den ser ut til, en liten kjempe det der.

orchis sa...

Veldig fin. Og kledelig med de elegant buede krokusbladene (?) som bakgrunn.
Lykke til i konkurransen.

Trine sa...

Vakker liten sak, selv om den er gul ;-) Jeg tolererer nok gule blomster bedre om våren, enn senere på sommeren. Er åpen for bytte, hvis anledningen skulle by seg en gang. Har du f.eks. den hvite fylte? Den har jeg en del av ;-)