lørdag 1. mai 2010

Blåveis! Hepatica!

En liten runde i hagen idag ga disse bildene.
Disse to tuene har jeg hatt en stund. De blir større for hvert år. Den ene bør nok deles, ser at den består av 4 planter. Alle plantene har forskjellig blomsterfarge.
Disse to fyllte er kjøpt på Botanisk Hages vårtreff. De er mye mørkere på fargen enn det kameraet mitt klarer. Og så er de knøttsmå. Den over til venstre har de største blomstene. De er store som erter. Den til høyre har blomster som en halv ert. Det skal bli moro å følge de, lurer på om de blir litt større etterhvert?

Må prøve å få tatt noen bilder av de andre blåveisene mine i løpet av helga.

Blåveisen til høyre er blekblå med veldig mange kronblader, i tillegg har den så få pollenknapper.
Avslutter med den aller vakreste blomsten i hagen min.

5 kommentarer:

Margrethe sa...

Heldige du som har blåveis. Jeg har prøvd flere ganger, men den trives bare ikke der hvor jeg har prøvd. Nå har jeg klart å drive fram det som så ut til å bli mitt siste forsøk til en fin rot, men så langt uten blomster. Kanskje må jeg flytte den igjen. Jo den er skjønne den kjempeblomsten også :-). Ha ei god helg.

Margrethe sa...

Takk for tipset. Men hva er blåveisjord? Er det samme som for hvitveis for eksempel? Må den være mer kalkholdig? Jeg må klare å redde den lille jeg har.

Mia sa...

Så stiligt, den är verkligen speciell blåsippan. Kanske för att den var fredlyst där jag kommer ifrån, det gör den liksom mera unik. Nåja, ljuvliga bilder av flotta Hepatica har du :)

Stein sa...

Så flotte!
Jeg har mange blåveis/blåsippor som vokser vilt på eiendommen, så da burde de jo trives i min type jord!?
Skriver ned hepatica frø på min "må ha" liste for neste vinter ;-)
Ha en fin dag så lenge!

Edgar sa...

Kjempefine, både blåveis og hund.
Kanskje jeg skulle prøve lykken og se etter noen på vårtreffet i år.