mandag 9. februar 2009

Morsdag, Gartner Olsen, Haemanthus og grateng

I helga var det som kjent drivhus treff hos Gartner Olsen. Veldig hyggelig å møte andre Hagegale som trosset snø og dårlig føre. Jeg endte opp med en julerose. Jeg tror de må ha Norges beste utvalg av juleroser? Iallefall var det mange fine der. Plantene var kraftige og fine.

På søndagen var det mors dag. Jeg ble overrasket med blomster. Både roser og Campanula. Ungene hadde fått velge selv. Campanulaen skal få være med ut i hagen til våren tenker jeg, om jeg bare husker å vanne nok.. Rosene var mere rød enn det som fremgår av bildet. Lurer på om de faktisk er norske. Ordentlig flotte var de iallefall!Etter en kald og stusslig periode i kjelleren har Haemanthusen fått komme opp i varmen og lyset. Nå blomstrer den vakkert med to børsteblomster. Lurer på om ikke noen snakket om at den var i slekt med amaryllis. Morsom er den ihvertfall.
Nå lager jeg pølse og makaroni grateng da serveren er nede på jobben og jeg fikk gå hjem litt tidlig. Deilig å kunne lage mat som tar litt tid innimellom. I går hadde vi fersk suppe. Det er ordentlig godt og jeg forspiste meg nesten. Det tar litt tid å lage, men det blir alltid nok til to middager, så imorgen blir det reste suppe.. Det eneste jeg klager over idag er at solen skinner fantastisk ute og jeg skulle ønske jeg kunne gått hjem litt før, da hadde det blitt tid til en tur ut i skogen.. Men kanskje en annen dag.

Avslutter med et bilde av Snuffeldyret og vennen hans.
Ha en god ettermiddag alle sammen.

4 kommentarer:

Sigrid sa...

Så nydelig bilde av den julerosa :-)

Snuffeldyret sa...

Ja er den ikke lekker? Den var ikke så værst den hvite du kjøpte heller da!

Lene fra Lillehammer sa...

Hei på deg Snuffeldyret! Jeg tok meg den frihet å legge deg til i blogglista mi jeg, håper det går greit?
Tusen takk for tipset ang. pletter i luften. Jeg ser nok at de jeg satte visner, jeg tok nok altfor lange stilker, men jeg skal forsøke slik du sa. Men etter det jeg skjønner så skal stilkene være ganske små da?

Snuffeldyret sa...

Ja de så ut til å være kanskje 3 cm. Bitte små biter med andre ord.