tirsdag 3. februar 2009

Fjellørret, primula, pelliser og Hagegal treff

Idag var jentungen og jeg hjemme alene og hun fikk velge middag. Da ble det rømmesurret fjellørret. Det var jammen lenge siden jeg har spist og jammen var det godt!

Nå er snart juleblomstene kastet ut, idag var det St.Pauliaen som gikk med hue ut først. Da ble det primula. Jentungen valgte farger, rosa med serice og gul midt, mørk blålilla og hvit. Vårlig og fint! Litt vårfornemmelse i vinter mørket. Vi har over metern med snø og 14 blå om dagen så det er nok lenge til våren kommer her opp i høyden.

På lørdagen skal jeg på Hagegal treff hos Gartner Olsen. Jeg gleder meg stort. Det er alltid trivelig å treffe andre Hagegale. Siden jeg kjører skal jeg plukke opp noen i Oslo. Det er bra å få litt veghjelp og kartlesing når en beveger seg i utkantstrokja og har litt dårlig retningssans.
Jeg skal ikke ha noe egentlig, men siden jeg ikke har så veldig vanskelig for å la meg overtale blir det vel litt likevel.
Kjøpte 6 Helleborus i 9 cm potte her om dagen. Kostet 40 kr på Bauhaus. Halvparten av de hadde blomsterknopper så det lover godt for våren. Satte de kjørlig i kjelleren, håper de er fornøyd med det. Det begynner å bli fullt der nede. Satte på lyset for et par uker siden. Nå er pelisene og fuchsiaen våknet igjen. Ser ut til at det er nok lys for skuddene er lubbne og fine. Jeg tror kanskje at Strawberry mousse er avgått med døden..lar den få litt mer tid.

De flotte blodbegrene jeg fikk av UnaCita i fjor ser ut til å våkne til liv. En av grenene har fått et lite blad. De andre tustene ser også friske ut da jeg skrapte litt i barken. Kanskje slipper hun tigge pm`er utpå våren i år :-)

Tror kanskje at jeg må finne et nytt sted til frøsådden, tror det er litt for kaldt der nede. Innbiller meg at de vil ha det litt varmere under spiringa?

2 kommentarer:

Sigrid sa...

Så hyggelig at du tar en tur til Gartner Olsen, du også :-) Var det de hvite Helleborusene som hadde knopp? Det så jeg ikke.
Du har forresten ei imponerende såliste. :-)

Snuffeldyret sa...

Det var de hvite, det var bare to pakker igjen da jeg entret Bauhaus. Ingen røde..bare hvite..
Også hadde de store planter til 40 kroner også. De var stappfulle av knopper, men jeg anså de små til å være et bedre kjøp!
Tittet litt på de Skimmiaene også, brokbladete, men de fikk stå. Sparer pengene til lørdagen!