lørdag 4. september 2010

Ramme gård

Atter engang så var det hagedager på Ramme gård.

Denne gangen var det litt sånn laidback jakt på stauder. Hadde sett meg ut en del ting som måtte sjekkes nøyere og kanskje kjøpes. Ingen trær og busker denne gangen. Det satser jeg på til våren istedenfor.

Så i dag ble det med;
Brunnera macrophylla 'King`s Ransom'
Gentiana 'True Blue'
Heuchera 'Frosted violet'
Heucherella 'Golden zebra'
Lilium lankongense
Lilium nepalense
Podophyllum 'Kaleidoscope'
Tricyrtis 'Adbane'
Thalictrum delavayi 'Splendide'

Ikke så mye, men nok med tanke på at jeg har noen kasser med andre stauder som også skal i jorda før vinteren kommer. Den siste uka har vært flott med blå himmel og sol. Dertil hører kalde netter. Det har krøpet ned til 6 + noen netter. Neste helg må resten av tomatplantene og agurken ut av drivhuset. Det må ryddes og vaskes grundig før alt skal inn igjen. Jeg lurer på å vaske med sterkt grønnsåpevann først og kanskje litt klorin etterpå? Har jo en vinranke der inne som helst skal overleve vaskingen..

Og nå holdt jeg på å glemme snille MonaV som var så snill å avse en stikling av Pelargonium 'Lara Viking' til meg! Den er jo fantastisk vakker. Bare se her. Litt ned på siden til Edgar som har så utrolig mange flotte pelliser ser du den. Han har forøvrig en super flott blogg med mange lekre bilder!

Det beste med slike hagetreff er at en møter så mange hyggelige og søte mennesker. Idag hadde jeg desverre dårlig tid og måtte raskt hjem, men jeg traff da UnaCita, Inger Karin, MonaV, Mikkel, Gunn, Konkel mm

Det så ut til at de fleste fant ett eller annet som bare måtte bli med de hjem..

2 kommentarer:

Mia sa...

Jag får aldrig med mig när det är dom Ramme dagarna,suck,din alunrot ser ju fantastisk ut. Många fina inköp. Och tidigare har du frestat med 'caramel' och en massa annat. Det har inte snöat hos mig, fastän jag bor i snöhålet så var ca befinner du dig i fylket, H4 du också? Blir gärna din 'hageslav' noen dag neste år emot utbytte av noen läckra planteavläggare ;)

Linda sa...

Å der skulle jeg gjerne ha vært, men det passet ikke da det ble en tur til jotunheimen. Og jeg tenkte ikk epå ramme en gang, for det var nok å tenke på å puste og klore seg fast i gjellveggene:) Men jeg får få med meg vårdagene:)