torsdag 26. august 2010

I`m so blogging this..

Lenge siden oppdatering fra hagen nå. Ferietid og så bøttevis med regn gjør ikke hagearbeid lystbetont. Blomstene regner i stykker og åkersneglene koser seg. Jeg har store planer(som alltid) om endringer i hagen. Nytt irisbed er på trappene. Når de står inneklemt mellom stauder blomstrer de dårlig, det blir for lite sol på rhizomene. Så de skal samles og flyttes til nytt bed. Jeg har en solfyllt og tørr stripe langs med huset, alt som krever litt vann trives ikke der, så jeg tenker at iris kansje vil bo der..

Denne Sedumen som heter ewersii er reddet fra en grøftekant. Utrolig fin sak. Lav og med rosa blomster. Bladene er sølvgrønne. Tåler å tørke! Lett og dele er den også, så deler av den vil bli transplantert andre steder i en tørr, litt bratt skråning.

Noen godbiter blomstrer nå, et par av fjorårets store sådd har kommet med blomster til tross for massivt regn i det siste. Denne lille Allium cyaneum blomstrer godt til tross for regn og snegler. Ser ikke ut til at Allium er den helt store kulinariske utskeielsen for snegler. Den er lav, kanskje ikke mer enn 15cm høy.Under er to av de frøsådde Gentianiene; Gentiana asclepiadeae alba og Gentiana septemfida var. lagodechiana. Den hvite er ca 30 cm høy. Grenene legger seg utover og blomstene har søte små prikker inni klokken. Den andre; den blå, er krypende i veksten, ikke mer enn 10cm høy. Klar blå blomster med prikker her også. Begge ble plantet ut sent i fjor høst.
Her er det Androsace leichtlinii occulata og Gentianaen sammen. Androsacen er krypende og har super søte hvite blomster. Minner litt om Forglem-meg-ei i blomstene. Midten går fra gul til rosa.

Under;
Også er det Hemerocallis gjengen. Det er dårlig blomstringe på de i år. Mulig flytting på noen av de i fjor høst ikke var så gunstig. Den røde har jeg ikke navn på. Den blekgulaprikose med rød ring er etter navnelapp å dømme en Lynn Hall. Den har jeg fått av UnaCita. Og for engangs skyld stemmer navn med terreng!Under;
Clematis purpurea plena elegance blomstrer flott. Det er nok en av mine absolutte favoritter! Også er det Heuchera Caramel. Jeg tror iallefall at det er den. Vokser saakte og er bare helt fantastisk i fargen!


Frøstandene til blomster kan ofte være staselige! Til venstre; Phodophyllum hexandrum. Tror det er meningen at den skal bli knallrød før det kan høstes frø. Mens Glaucidium palmatums frøstand er litt, tjs stusslig.. Håper dog på frø likevel. Veldig fin sak med florlett lilla blomst som står ganske så lenge i skyggen.


Sistedame ut er denne fine Dahliaen. Den har jeg fått av UnaCita. Den hadde hun kjøpt fra ett eller annet sted for en noen år siden. Det eneste som er feil med denne er at naboen i krukka er ferskengul.. Den legger seg litt utover, litt oppbinding er nok lurt.
Sånt noe tenker man ikke på før det er for sent.

3 kommentarer:

Linda sa...

Nydelige bilder:) Award til deg hos meg:) Klem

Unknown sa...

Ha-haaa!! Det står det på t-skjorta mi, akkurat nå!! Helt sant!
Den dahliaen kjøpte jeg på plantagen. Lekker som fy!

Anonym sa...

Nydelige bilder.
Så mye fint du har i hagen.
Ønsker deg en fin søndag :o)