lørdag 7. august 2010

Bilderas august 2010


Først ute er denne liljen som henger lett krøllete. Veldig usikker på denne. Noen som kan gjette på navn? Er helt blank på om jeg kan ha sådd den eller kjøpt den.. Den har en hel drøss med bulbiller, så det kan godt være jeg har tusket til meg noen av en lilje som drev forbi ;-)
Likevel er jeg usikker på om jeg var helt med da det evt skjedde, for den er varmgulfersken med lett fregnedryss.
Å så denne da! Den er spøkelseslilla med flor lette skjørt i lag på lag! Frø kjøpt enten i år eller ifjor fra Impecta tror jeg. Denne skal jeg jammen ta frø av. Passer utrolig fint inn nå når det er litt dødt i hagen..Enda en skjønnhet fra MonaHN sin lilje import. Denne gangen er det Lilium 'Candy floss'. Kjøpte vel tre løker, men bare en kommer med blomster. Får håpe de andre kommer til neste år. Må huske å gjødsle de litt godt når det kommer regn til uka.


Denne hadde jeg ifjor også, navnet er glemt, men den er også vakker. Disse orientalske liljen lukter så sterkt at jeg som er allergisk ikke kan ha de inne. Ute derimot sprer de god lukt i hele hagen på solfyllte dager. Det ser også ut til at lliljebillene er mer ivrig på de asiatiske hos meg.

Under;
Også til slutt; sommerblomst feltet mitt. Egentlig en pallekarm med valmuer fra generøse Claus og erteblomster i alle mulige farger fra English sweetpeas. Oj som det lukter godt! Og det er virkelig en fargesterk kombinasjon!2 kommentarer:

smgj sa...

Hmm... hvis det skulle slumpe seg sånn så tar jeg gjerne imot noen av de bulbillene. Ferskenfarge har jeg lite av, og jeg liker den.
Har jeg noe som frister deg, kanskje?

Unknown sa...

Næmmen for noen lekre valmuer!! SI ifra hvis du får tatt frø og kunne tenke deg å bytte litt. He-he.