lørdag 24. april 2010

Vårens gjøremål del 2

Pga kald vind og andre gjøremål er det blitt gjort lite i hagen i det siste. Så idag har jeg sneket meg rundt med kamera. Iris reticulata var først opp, tett fulgt av denne; Katherine Hodgins. Disse blodfattige irisene var vel ganske skivebom føler jeg. Jeg beholder vel kanskje noen av de bare for å ha de, men resten skal legges ut i byttebua.. De så så mye penerer ut på bilder når jeg bestillte de. Iris reticulata er mer min stil. Knall blå med noen mørk lilla innimellom. De mørk lilla skal jeg prøve å pelle ut slik at de kan samles på et sted. Morsomt med sånne vakre overraskelser!  Og nå må jeg rette på meg selv, det er ikke Katherine, men Frank Elder jeg har. Tydeligvis søsken for de er fortsatt like blodfattige..

I drivhuset er det fortsatt full fart. Noen av valmuene Lille bolle sådde blomstrer. Denne er en papaver rhoeas. Papirtynn og lekker. Heldigvis ble ikke alle frøene sådd så det er rikelig igjen til en litt stusslig skråning jeg har. Planen er å så valmuer og revebjeller der. Revebjellene jeg sådde der ifjor håper jeg kommer med blomster i år. Håper at de etterhvert spirer som paddehatter der..
Under er det bilder av mine tomatblomster med navn Voyage. Det er kløfttomater, ny sort av året. Noen av blomstene er som under, men andre er vanlige. Det blir spennende å se om det kommer flere slike monsterblomster. Regner med at det kun blir vanlige tomater på de med enkle blomster. Foreløpig er det flest vanlige blomster. Litt skuffende må jeg si. Nå går jeg og rister på plantene hver gang jeg er i drivhuset for å fremme fruktsettingen. Yellow pear shaped blomstrer også. De andre står med knopper, så det er nok ikke lenge til blomstring. Agurkene er også kommet godt igang. Har nå lært at hannblomster kan knipes av og at en bør bare la en agurk få vokse frem fra hvert bladhjørne. Fikk tips til å la de bli rundt 4-5 cm før de fjernes slik at en får en tidlig forsmak på agurkene. Rapport følger etterhvert..
Og så kom endelig Pleionen ut fra knoppen sin. Disse kjøpte jeg ifjor og pleiet de etter alle kunstens regler. Resultatet er overveldende. Alle blir dratt ut i huset for å se på vakkerheten! Nå har den stått i nesten en uke. Skal bli spennede å se hvor lenge den står. Alle de andre knollene har bare gitt blader. Til neste år håper jeg på enda flere blomster. Jeg tror at jeg må jakte på flere slike Pleioner. Lettstelte og vakre! Noe mer en det kan en vel ikke be om?

7 kommentarer:

orchis sa...

Enig med deg at Iris Katherine Hodgins er blodfattig. Plantet den engang, men den ble heldigvis borte av seg selv. Pleione derimot, er et vidunder! En dag tror jeg at jeg vil prøve dem her.
God helg.

Edgar sa...

Planter som blir litt borte i hagen kan være fine i krukke - kanskje et nytt liv for Katherine Hodgins?
Spennende med tomatplantene dine.
Og orkideen var lekker!

Bjørnar sa...

Tror det blir overflod av 'Katharine Hodgkin' på bytteringen til høsten, de ble for tamme her også... Pleioner er flotte, har pådratt meg noen stykker etterhvert - det er de eneste ut-og-inn plantene jeg klarer å holde i live over flere år! ;-)

Silja sa...

Så lekre bilder! Den pleionen står med en bristeferdig knopp i drivhuset hos meg nå. Gleder meg vanvittig til den springer ut! :-)

Snuffeldyret sa...

Jeg har insett at Pleioner kan bli den neste må-ha greia. De er jo så utrolig fine!

bp Hage sa...

hø!
Raringer som ikke faller i staver over Katrine! Fine damen, har henne ikke selv i hagen, men har sett den i andres og synes den er rålekker. Men som med så mye annet så gjelder det vel å ha god plassering.

Men vi kan godt enes om at den Pleionen var noe helt for seg selv altså!

Vivishagerom sa...

Jammen skal jeg si at det gror i drivhuset dit.
Her er det litt kaldt enda, så jeg holder ting inne i lysthuset litt til. I drivhuset har jeg ikke noe varme.
Flott Pleione!!