søndag 18. april 2010

Vårens gjøremål del 1Listen over gjøremål er blitt litt mindre, men begynner man med liste kommer man raskt på nye tingen burde gjøre..

Siden det fortsatt ligger mye snø i hagen er det ikke lett å få utført alle oppgaver. Jeg har ryddet i de beddene som er snøfrie. Jeg har også gjødslet, hadde desverre igjen gjødsel fra i fjor noe som betyr møkkalukt over hele tomta. Noen av kjøpene fra Jensens import i fjor høst har begynnt å røre på seg.
 Først ut er krokusene. Ser at irisene også kommer, men de trenger nok noen dager til før de slår ut. Irisene jeg fikk av Mikkel har slått ut. De er vakkert klar blå og til å bli glad av. Iris reticulata tenker jeg det er?

 Lerkesporene rører også på seg. De er jammen tidlig ute. Disse hvite har jeg kjøpt av Planteliste.net. Anbefaler absolutt den lille nettbutikken. God service og hyggelige priser. Drevet av en plantemann med svært god smak..

Denne blåveisen er den første ut. Merkelig farge på den. Bildet er svært dårlig da jeg bare har et pocket kamera. Ytterkanten er blålilla, innenfor en rosamagenta kant og hvit i midten av kronbladene. Den hadde mange blomster ifjor, men i år er det helt enormt. Tenkte jeg skulle hente litt blåveis jord til veisene mine i år. Nå strides de lærde om nødvendigheten av slik dulling, men jeg tror jeg gjør det likevel. Jeg har bestillt endel planter som kommer om ikke lenge, noen av de var dyre så jeg vil jo gjerne at de skal trives hos meg. Jeg kjøpte en fyllt Hepatica nobilis flora plena ifjor. Den ser ikke glad ut.. Alle bladene er døde og den ser stusslig ut. Pirket litt rundt den og det er liv i den. Tolmodigheten min er litt liten tror jeg.. Vinteren har vært alt for lang og jeg vil gjerne ha vår fort!

Disse pellisene under volder meg hodebry om dagen. Den til venstre er Silver celebration, den andre er Fraicheur beauty. For meg ser de klin like ut. Hva synes du?

Siste bilde ut er denne orkideen. Den ble kjøpt på Hagegals stand på Botanisk ifjor. Det er en Pleione formosana. Jeg oppbevarte den i krukka si i drivhuset i vinter. Egentlig var planen å legge den i kjøleskapet, men glemte det i høst. I våres ble de pottet opp i ny jord. De første skuddene var blader, men så! kom det jammen et litt tykkere skudd. Nå står den sammen med vinranken i sommertemperatur ogjeg antar at den tenker å springe ut snart. Ifjor stod den på terrassen i solsteika sammen med pellisene mine. Det ser ut til at det funket bra. Så den vil også i år få komme på feriekoloni på terrassen.. 

1 kommentar:

Edgar sa...

Iris og blåveis er flotte planter! Hvorfor har ikke jeg blåveis, tro?

Ang. pelargoniene så er Silver Celebration en nyere sort, men hvordan man ser forskjell på de vet jeg ikke.