torsdag 31. desember 2009

Julen 2009


Så sitter jeg her da etter langvarig bloggtørke og stressende førjul. Jeg er mett og godt bedrukket, jeg må innrømme at det å spørre personalet på Polet om råd er noe av det lureste jeg har begynnt med. Jeg har drukket mer forskjellig i den siste mnd enn jeg har drukket hele året til sammen. Tørr Riesling til Pinnekjøttet og Champagne og Sylvaner til Sushi. Vin anmeldelse kommer senere..


Det er rart med det, julen skal feires akkurat slik som før, med den samme maten og de samme gjestene hvert år. Jeg pynter nesten likt hvert år, bare spisebordet får ny pynt hvert år. Juletreet får en ny pynt og vi benytter tiden til late aktiviteter med mye kan og lite må. Nyttår er liksom forbeholdt hytta. Pussige greier. Vanedyr kalles det vel.

Nå er det nyttårsaften og jeg sitter her fortsatt i morgenkåpen og fyrer i peisen. Gubben er på skitur og jeg lurer på om vi skal en tur ut etterpå. Etter sprengkulde med ned til -20 er det bare -7 idag og mer levlig for uteaktiviteter.

Jeg har kjøpt et nytt juleblad i år(noe endrer seg heldigvis..); Pels og Poter! Jeg har vel aldri ledd så myye over et juleblad før. En skal ikke kimse av gjennkjennelsesfaktoren..

 Snuffeldyret ble badet før jul og har heller aldri vært renere. Han lyser kritthvitt i mørket og lister seg rundt på nyklippede poter, leker støvsuger på kakesmuler og sniffer inn lukten av god mat hele dagen. Det er jammen ikke lett for et matvrak med jul!

Her om dagen tok jeg en ordentlig rydde økt i drivhuset, nå er alt vannet og sjekket for utøy. Til tross for hvitfly attak i høst ser det ut til at det meste har overlevd. Jeg så ikke så mye som en hvitfly der ute, men trekker ingen sluttninger før jeg våren kommer..

Jeg har ikke sådd noe ennå, mangler lamper i taket. Trenger såjord også, glemte å kjøpe i høst..I motsettning til i år skal jeg ikke så mye neste år. Til neste år skal jeg derimot teste ut litt tomatsorter og agurk. Tips mottas med takk!

Vurderer også Physalis og melon, må bare få skannet igjennom noen frøkataloger først..

Jeg vil avslutte med å ønske dere alle et riktig godt nytt år!

1 kommentar:

Mariann sa...

Her er ikke drivhuset skikkelig ryddet enda. Ikke isolert heller, jeg trodde visst på en like mild vinter som i fjor.
Ha det fortsatt fint på hytten.
Godt nytt år!