torsdag 26. mai 2011

Spragle bonanza

 

 

 Spragler er fasinerende saker. Jeg sådde en type som heter Velvet nights. Ut av pakken ble det to typer. En helt mørk fløyels sak og denne over. Skarp grønne kanter med fløyels mørk midt. Alle de andre har jeg fått av UnaCita, Line og Edgar. Nå gjenstår det bare å få brukt de vettugt i sammenplantninger i sommer og huske å ta avleggere for overvintring til vinteren.
Da jeg var i Nice for noen år siden var spragler i alle mulige farger satt sammen i store rabatter. De trives godt i litt skygge, fargene blir sterke og klare. De tåler tydeligvis også litt tørke.

14 kommentarer:

Marit sa...

Wow! For noen flotte spragler!

RandiF sa...

Oj, så flotte de var. Nå angrer jeg bare på at jeg ikke sådde spragler i år. Hvor kjøpte du frø? (Regner med du har sådd....?):-)

RandiF sa...

Ja nå leste jeg hele teksten.....:-|....:-DDD

Kari K sa...

Så fargerike og fine. Planter du dem ut i bedene eller seter du ut potter?

krepsemor sa...

Gosh, de var bare superlekre!!! Jeg sådde spragler for 2 år siden, men vi hadde så dårlig sommer, heller kjølig, og det liker ikke spraglene! Når temperaturen kryper ned mot 12 grader, og under, så sliter de veldig! Så synd, for de er virkelig et syn! Dine var utrolig lekre!

Mariann sa...

Nydelige spragler, så mange forskjellige. Jeg sådde for noen år siden og fikk mange flotte planter. Men jeg har samme erfaring som krepsemor. De blir ikke fine ute i en kald våt vestlandssommer

Bille sa...

Er spragler en sånn dille, eller? Det må det da fort kunne bli! De nederste likte jeg veldig godt, har tidligere vurdert spragle på skyggebalkongen, morsomt hvis de kan overvintres via stiklinger. Hm...

Ingrid Andrea sa...

Kjempefine! Min pargle-sådd gikk ad dundas i år...bare to spirer som overlevde en natt med frost og drivhusdøren åpen :(
Men jeg gir meg ikke, så prøver igjen :0)

Snuffeldyret sa...

Spraglene, festlig navn forøvrig, er jo gamle potteplanter som alle hadde i vinduene sine før i tiden. De blir fort litt strantne synes jeg om de ikke blir knepet en smule. også lønner det seg å knipe vekk blomstene. De roter seg svært lett og derfor greie å forøke.

Mia sa...

Så läckra blad dom har. Min mormor hade något liknande som potteplanter inne, är det det samma så går det väl att övervintra dom? Blir ett riktig stilig blickfång oansett :)

Mia sa...

Och, ... hade jag läst igenom din kommentarlista innan jag skrev så hade du ju bekreftat frågan redan..

orchis sa...

Nå fikk jeg også lyst å kjøpe spragler... :)

Kristin Aurdal sa...

Oj så mange flotte spragler du hadde. Har ikke helt fått sansen for denne planten - ennå :-))))
Kanskje en kommende dille?

Anonym sa...

Har spragler själv. Någon som vet hur man får fram starka färger i dom är det mycket/lite ljus mycket/lite vatten eller vad är det????? Vore kul om någon hade ett svar.