torsdag 17. mars 2011

Vår i drivhuset

I slutten av januar startet jeg lyset i drivhuset. Deretter ble varmen sakte skrudd opp. Nå ligger den på 10 grader. Jeg har sådd ymse og det spirer fint. Noe er alt priklet. Jeg kommer til å skru opp varmen ytterligere nå snart for å få litt fart på tomatene og agurkene.

Og når en starter opp lys og varme kommer alle de andre beboerene ut av dvalen. Denne Pleionene var en av de første til å blomstre. Den kjøpte jeg av Jensen i forfjor. Jeg har mange andre Pleioner også, men de har ikke kommet så langt enda. De er rasende lette å få til og jeg anskaffet 1 ny ifjor.
 

Stachyurusen har fått enda en vinter i drivhuset. Jeg stoler ikke helt på overlevelsen ute. Den blomstrer vakkert her inne nå. Egentlig skal den blomstre på bar kvist, men her inne kommer bladene samtidig med blomstrene.
Under er det Polygonatum hookerii som blomstrer, den var jeg litt for sen med å få opp fra under et bord og resultatet er blomster på laaang stilk. Den skal ut i nytt bed til våren. Jeg har tatt inn endel stauder som har stått ute under snøen og pottet de opp. Endel har strøket med grunnet den vannvittige frosten vi hadde i høst.


En som også er kommet som et skudd er drueplanten, den har skutt fart og har drøssevis med blomsterskudd. Tør ikke beskjøre den nå i redsel for at den skal blø ihjel. tror den skal få litt næring snart om den skal orke å bære frem noen druer i år. I fjor ble det ikke den helt store høstingen.

Jeg har også tatt skudd av Physalisen, den er mange meter høy og vi har høstet bær helt til nå. For å slippe å vente for lenge på nye bær starter jeg med de alt nå. Den setter røtter svært lett og er villig så det holder, skal prøve et par skudd ute i sommer for moro skyld. 

I kveld må jeg vanne litt og få pottet opp liljene fra HW Hyde. Flotte løk som vanlig!

Ingen kommentarer: