søndag 23. januar 2011

Frøsådd 1

Idag er det 4 grader pluss og vårstemning ute. Tiden er definitivt inne for å starte opp årets hagesesong. Pelliser har derfor fått en liten shining og vanning. Pleionene er pottet om og jeg har hatt hjelp av Lille Bolle til å så litt.

Første omgang ble derfor;
Begonia Nightlife

Rhodochiton atrosanguineum
Scabiosa atropurpurea Magic night
Malope trifida
Anoda cristata Alba
Solestemon Velvet nights
Scabiosa atropurpurea
Antirrhinum majus Madame Butterfly - fyllte løvemunn
Alcea rosea Double chestnut - mørkebrune fyllte Stokkroser
Cistus Pink silk - rosa enkle blom
Kvann - rødbladet og rødblomstrende
Salvia aethiopis White birds
Cosmos bipinnatus Sweet dreams
Pennisetum villosum Cream falls
Setaria italica v. longiseta
Anemonopsis macrophylla
Penstemon hallii
Dianthus glacialis ssp. geledius
Eryngium planum
Agurk Zeina
Beta vulgaris Bulls blood
Tomat black from Tula
Tomat Prudens purple
Tomat Riesentraube
Tomat supersweet 100
Tomat Gardners delight

Nå er det da ryddet for innsetting av flere hyller.
Liljerløker er satt i jord og to Dahlia knoller er også kommet i jord, de andre står i garasjen og vil vel stå der litt til. Jeg må ha mere jord for å få pottet de opp. Jeg satser hardt på å ikke så mere inne nå. Jeg må ta et raid når Plantasjen får inn frø, men tror at jeg faktisk skal klare å holde nogenlunde stand. Jeg har mange potter ute under snøen som snart bør få komme inn så da tror jeg at det faktisk holder. Det blir trangt nok etterhvert allikavel.
Jeg må også få tatt et rufs ute og grvae ned til jordsekker og potter. Pottene må inn å tine( for deretter å tømmes), vinteren kom alt for fort. Jeg er redd noe kan ha tatt kvelden..
 
Ellers så ser det bra ut med tanke på Pellisene, de lever alle sammen! Bruggene er også i fin stand og har en liten grønn kvast i toppen alle sammen.
 
Er du i gang med hagesesongen?

4 kommentarer:

Linda sa...

Har du sådd i drivhuset? Har du jevn varme der? Jeg tror jeg har litt for ujevn varme til at jeg tør å så der ute... selv om jeg gjerne skulle gjort det pga plassen... Det blir varmt og godt på dagene men nettene så sniker det seg ned mot kun 4-5 grader... Ikke akkurat optimalt det vil jeg tro... Men pellisene klarer seg der ute en stund til, men shine dem skal jeg gjøre imorgen:)

Claus Dalby sa...

Nej, jeg er ikke rigtigt kommet i gang endnu. Har ikke så gode erfaringer med at så ALT for tidligt. Så jeg venter faktisk til marts.

Snuffeldyret sa...

Jeg har sådd i drivhuset, varmen er skrudd opp et hakk og jeg gir beng i strømregningen!

hageglad sa...

Jeg ser du har sådd Anemonopsis macrophylla. Har frø jeg skal så selv og på posen sto det lite om tidspunkt for å så og jeg lurer på fremgangsmåten din. Skal de stå spesielt varmt, mørkt etc.. Setter stor pris på svar! Mvh Hege