torsdag 21. oktober 2010

Fosterbarnet

Angels Fantasy
Jeg har så problemer med å få lagt inn bilder om dagen. De snur seg og vil ikke sitte ved siden av hverandre og er litt sånn 3-årings trassig! Så dere får legge hode på skakke når dere skal se på bildene..

Hele innlegget er for å vise min våranskaffet Brugmansia Angels fantasy! Den er slett og perfekt i blomsten med farge som vispet krem. Blomsten har jeg målt til 35 cm lange. Desverre ville den ikke slippe underkjolen ned, men kanskje til neste år?

Også er det forsterbarnet mitt da! En frø krysning mellom Maya og Salmon perfection. Nå har den endelig fått knopper som åpner seg. En diseksjon av en knopp som fallt av viser tre! skjørt. Det ytterste skjørtet er foreløpig hvitgrønt. Det midterste er ferskengulaprikos aktig enda. Jeg fyrer i drivhuset i håp om å se blomsten utslått, men innser at det kan hende jeg må vente til neste år med å se dens egentlige farge. Blomsten er ikke mer en 20 cm lang, så den er ganske liten med andre ord. Om den slipper skjørtene ned kan det jo være at den blir litt lengre.

3 kommentarer:

Marit sa...

Nydelig fosterbarn du har! Jeg hadde egentlig tenkt å la mine brugger bli til kompost i høst, men det klarte jeg ikke. Så de lever fortsatt nede i kjelleren. Jeg fikk dessverre ikke røtter på den gule hyllen, men jeg kan godt prøve igjen til neste år for deg.

Mariann sa...

Syns du har vært heldig både med egenanskaffet og fosterbarn. Så nydelig den hvite var. Det er jo så mange fine brugmansia. Alltid spennende å vente på at de skal åpne knuppene for første gang.
Jeg hadde to planter i fjor. De var sådd fra frø. En ble hvit og en rosa, men så klikket drivhusovnen en kald natt og det var det. Tror jeg må skaffe meg noen nye til våren.

Anne (Moseplassen) sa...

thihi, så kult bilde av de laaaaaaange blomstene!

Artig med disse engletrompetene, blir spennende å se hvordan fosterbarnet ser ut, skikkelig fylt altså!

God helg :)