mandag 21. september 2009

Oppdatering i hagen og ellers


Creme de cassis, violer og høyreiste Sanguisorba.

Etter en nokså traurig og psykiske vanskelig uke måtte jeg ut i hagen og ta noen bilder av det som blomstrer nå.
Det virker som om hagen har fått et lite oppsving nå med sol i tre uker. Jeg har brukt mye av forrige uke på å hjelpe en jeg kjenner som har gått ned og tatt telling. Livet er vanskelig og skjørt. Som en jeg egentlig ikke liker sier; det er lett å tra feil. Det som gjør meg så innmari sinna er at det såkalte hjelpeapparatet står bare klar for de som roper høyest, de som har ressurs sterke mennesker rundt seg. Det er en vanskelig og hard kamp å få orientert seg om det en har rett på. Er det virkelig sånn det skal være? En annen ting som forundrer meg er at en del kommentere det at en prøver å hjelpe med at; hadde det vært meg hadde jeg tuppa personen ut så fort som mulig. Jeg liker heller ikke at noen antyder at det er flott at en bryr seg. Det er vel ikke flott at en bryr seg, det er for meg en selvfølge! Betyr dette at det er unormalt å bry seg? At det er helt greit å sparke en som ligger nede? Fortjener ikke alle en sjangse når en er kommer feil ut?
Jeg kjenner også at jeg er litt dårlig på slike ting, jeg blir så fryktelig følelsesmessig involvert. Jeg mister nattesøvnen og bekymrer meg halvt ihjel. Da hjelper det å ha gode venninner en kan ringe og plage litt. Folk som har vært pårørende i lignende saker, som kan tingen og kan sette skapet der det skal stå.
Men over til noe hyggelig! Blomster!

Lavendelen kommer fortsatt med en og annen blomst og Syrenhortensiaen er flott nå.

Dahliaen holder stand enda, må huske å binde de opp bedre neste år. Corydalis petrophila.
Geraniumen er på sitt andre flor nå.


Prunus "Rosensky" og Geranium Crystal Lake. Clematis Mrs Robert Brydon.

En liten Alpefiol dukket plutselig opp ved luking. Markjordbærene gir fortsatt avling. Rosen er Astrid Lindgren.
En hvit lilje kom med en ekstra stilk, Klokkelyngen og violene blomstrer for fullt. Jentungens solsikke er fantastisk flott akkurat nå.
Solhatt som jeg har fått av Rita? Uansett kjempefin nå. En liten bukett av hagens blomster er huggelig å ta inn. Erteblomstene lukter helt fantastisk.

En av dagliljene holder fortsatt på, den kom litt seint i gang. Knallblå Salvia patens i bakgrunnen. Erteblomstene må også bindes bedre opp neste år, nå henger de utover stativet sitt, men blomstrer gjør de!!

3 kommentarer:

Sigrid sa...

Å hjelpe folk som er langt nede er tøft. Det er ikke alltid det virker som om man er til noe hjelp heller og da er det enda vanskeligere. Men selv om det ikke virker sånn, så gjør det faktisk en forskjell for den som er ille ute. Pitbullen har hatt sine downperioder, så jeg vet hva jeg snakker om ;-)
Stå på og kos deg med de vakre blomstene. Det hjelper å konsentrere seg om hyggelige ting innimellom :-)

Mia sa...

Er det salvia patens den blå blomsten heter, jeg sådde den ifjol, helt otrolig blåfarge, men mistet frøpåsen så jeg husket ikke navnet. Mye som blomstrer hos deg.. at hjelpe til er en selvfølge men dessverre ikke for alle, så det er godt det finnes noen av oss vanelige også, som deg for eksempel !

Evelyn sa...

Hei :) rala innom bloggen din jeg da... håpe de e greit at jeg legg igjen en kommentar.. utrolig mang fine blmosterbilder her og morro å se hvordan dere lage drivhus.

Ellers så syns jeg de å hjelpe folk e kjempe viktig.. man ska bry seg og vise at man bryr seg om.. de å være et medmenneke ... så stå på videre du.. gjør en kjempe god jobb..

Ha ei flotth elg :)