torsdag 13. august 2009

Pitteliten hagevandring


Siloam baby doll og overraskelsen; en stilk med doble blomster. Denne har jeg fått fra Magnus ved Askøy. I fjor blomstret ikke denne bladviften, men jeg gleder meg stort over den nå. Det spørs om jeg ikke må dele fra den dobble..

Det har regnet mye i det siste noe som har ført til at rosene er blitt stygge. Men dagliljene blomstrer for fullt. Likedan enkelte Geranium, stokkroser, erteblomster og Clematis. Gentianaene blomstrer også nå, de har så vidt startet showet egentlig.


Wine time, Winnetou georgine og potetplanter.


Wine time er også fra Magnus. Winnetou kjøpte jeg ifjor eller forfjor på Plantasjen. Den er urvakker, desverre klarer ikke kameraet den mørke fargen. Den er fløyelses burgunder mot svart. Høyreist og såkalt kaktus blomstrende.


I dag fikk jeg overraskelse i posten. Tidligere i sommer/vår? kommenterte jeg et bilde av en vakker lyseblå akeleie i bloggen til Lene. Den hadde slike vakre skjørt i lag på lag. Riktig en bløtkake akeleie. I dag fikk jeg en vakker frøpose fra henne. Snakk om overraskelse! Jeg ble så glad. Tusen hjertlig takk. De skal såes til våren.
Og de skal såes i mitt nye drivhus. Snart skal det graves og drivhuset er i produksjon. I midten av september er jeg innflyttet. Jeg gleder meg noe så grassalt. Jeg innreder og innreder.. I dag kom Ikea katalogen også, så nå er det å finlese den for kjekke hylleløsninger, stoler og dill og dall.

2 kommentarer:

Lene fra Lillehammer sa...

Hei på deg! Flott at frøene kom frem så da gjenstår det å se om de blir lysblå da. Jeg tok ihvertfall fra en som stod der som eneste akeleie så da er det vel kanskje håp om at den blir lyseblå? Jeg kjenner ikke helt til hvordan de bestemmer hva slags farge de skal ha jeg, men vi får håpe det går bra.
Du lurte på om jeg ønsket noe i bytte. Nå har jeg fått litt forkjærlighet for geranium. Jeg vet du hadde bilde av en flott lysrosa en. Kanskje det dukker opp noen frø på den eller noen adnre geraiumer? Ellers så er det ikke så farlig altså.
Ha en strålende dag!

Snuffeldyret sa...

Kan det være Apfelblute? Den kjøpte jeg på Ramme i våres. Skal sjekke den etterhvert. Kan du sende pm med adr?