tirsdag 28. juli 2009

Tøffler, blomstring og flink pike

Endelig har jeg fått tatt bilde av tøfflene jeg fikk prikleplante av. De blir nesten kvelt der de står, må nok ta en grundig opprydning til høsten. Har planer om å gjøre om den ene beddet til grus bed. Det er nokså bratt og skrint der den står så jeg tror at det er bedre å gjøre om litt. Har en del små planter som kunne passet inn der.
Ellers så blomstrer liljer, og div Geranium for fullt nå.
Jeg gleder meg særlig over Scabiosa. Den er noe av det vakreste jeg vet. Den blåfargen er fantastisk. De er ganske holdbare til snitt også.
Jeg plukker stadig inn små buketter fra hagen.
Forrige uke plukket jeg en bukett til svigermor. Hun ble glad for den og kvitterte med å sende meg to mms bilder av buketter her om dagen.
Den står fint fortsatt og lukter himmelsk sier hun. Puttet oppi noen Lovise Odier roser i den og det er nok de som lukter.


Geranuim plenum album, G. plenum caeruleum og G. plenum violaceum.


Astrantia, Campanula cochlerifolia warleyense floriplena og lillarosa Clematis.

Gentiana freyniana og Gentiana dahurica.
Gentiana asclepiadeae og Gentiana cachemirica.

Ellers så hages det ikke så mye om dagen, jeg nyter late feriedager med å gjøre fint lite. Men vinteren forråd av jordbær og bringebærsyltetøy er i fryseren.

Jeg har også fått slipt ned og oljet opp alle benkeplatene på kjøkkenet. Det er mulig jeg må olje litt til da jeg hadde en særlig stygg flekk som behøvde ganske mye sliping.
Trappa ned fra terrassen må også beises et strøk til. Venter bare på litt mer stabilt vær. I det siste har det vært ordentlig blandingsvær! Dagliljen er Laugh and sing som jeg fikk av Magnus. Den har en overjordisk vakker farge. Clematisen er en texensis. Lurer på om det er Princess Diana. Må sjekke ut det..

Lychnis og snart sprekkeferdig frøkapsel av hvit Martagon lilje.

3 kommentarer:

Sigrid sa...

Flotte bilder:-)
Din G. pratense plenum album ser mye penere ut i blomsten enn min :-)

Snuffeldyret sa...

Ja den plenum albumen er utrolig fin. Den visner ikke så pent da, men er nok en av mine favoritter. Kjøpte den i den store Holland importen.

Forøvrig er Clematisen en Etoile rose fra Danmarks importen.

Snuffeldyret sa...

Ny rettelse følger, nå lurer jeg på om det er en Duchess of Albany..