torsdag 29. januar 2009

Duften av nybrent kaffe..

Måtte levere noe til gubben på Pals idag og fikk samtidig en tur innom brenneriet deres. Skikkelig fasinerende greier, det luktet nybrent kaffe i hele hallen.
Morsomt å se hvordan kaffe lages. Fra de grønne bønnene til ferdig produkt i poser rett ut til oss forbrukere.

Også den lukta...! En kan bli kaffetørst av mindre.
Jeg ble overrasket over hvor forskjellig størrelse det var på bønnene, de fra Colombia var store, mens de fra Kenya var små og butte. Fasinerende at en kan ta så mange forskjellige bønnetyper og få til riktig mengde av hver til en perfekt blanding. Siden alle bønnene i en blanding brennes samtidig blir noen bønner brent mye og noen lite. De umodne blir lyse og smaker som brent popcorn! De bør det helst ikke være for mye av i en blanding. Colombia er dyrest og er derfor minst av i den blandingen de lagde nå. Brennesjefen kunne fortelle at en kaffesmaker kunne kjenne forskjellen på to brenninger som var brent med 2 graders avvik i temperatur. Tenk det da!

Kjenner jeg må ha en kopp kaffe nå!

2 kommentarer:

Mokki sa...

Hender jeg kjører forbi Kjelsberg Kaffebrenneri når de holder på med kaffebrenningen - det lukter helt utrolig nydelig! Men det kuleste var da vi gikk tur forbi Nidar sjokoladefabrikk en dag de lagde lakrisbåter - det luktet lakrisbåter hele veien forbi :)

Villrose sa...

Ah! Nå ble jeg kaffetørst...