mandag 28. juni 2010

Hagevandring 27 juni 2010


Kjøkkenhagen i pallekarmer og litt dårlig samvittighet. Nå skal det sies at jeg snart får nytt bed og at alt som står her faktisk skal i det beddet.


Aquilegia ecalcarata, frøsådd 2008. Den mørk rosa er riktig tror jeg. Ingen sporer og finflikete bladverk. En plante dekker et stort område da den ikke har samme vekstsett som de andre akeliene jeg har. Frøsådden gav tre forskjellige typer. Den rosa og to blåhvite. Den ene blåhvite har sporer og bladverk mer likt vanlig akeleier. Blomstene er små som den rosa og litt mer opprett.Denne blåhvite har samme blomster den rosa. Dvs ingen sporer. Den er mer blåhvit en bildet viser. Den har samme vekstform som den rosa.
Aquilegia ecalcarata. Bladverk av ecalcarata og blåhvit ecalcarata med sporer. Det som er mest finfliket tilhører ecalcarata. Begges bladverk er mye mindre en en vanlig akeleies bladverk.

Geranium Katrine Adele og Geranium x oxonianum David Mc Clintock.

Under:
Påskens Primula har fått et nytt liv ute i hagen og kommer med masse blomster. En umerket Geranium blomstrer i ventebeddet. Kanskje kan det være Magnar?En fin hvit pion, de ytterste kronbladene har en blekrosafarge. Noen av blomstene har skarprosa streker og knallrosa arr. De blekner til helt hvitt. Dufter vidunderlig. Iris germanica Antartique fra Eides stauder.


Geranium pratense Magnar, frøsådd fra 2008. Et annet nebb; Pelargonium x Ardens har endelig blomster. Kjøpt av Kari på Lille gartneri. Den kommer til å blomstre lenge da den har 3 blomsterknopp klaser på vent. Fantastisk vakker! Synes jeg da..

Under;
Den rosa Trepionen hadde blomstringspause ifjor da den ble flyttet. I år frøs den ned endel til tross for godt snødekke. Blomsten er knallrosa og har mørk burrgunder flekker inni. Lett fyllt og vidunderlig vakker. Fryser for mye ned om vinteren til å få noe særlig størrelse.. Det er langt igjen til busk! Har bestillt 4 nye for levering til høsten. Hvit og mørk rød blant annet.


Ny rose ble innkjøpt igår. Ledreborg Castle. En Poulson rose med blekrosahvite blomster. Svak, men god duft.Og dagens gjest på jobben. Bambi!

4 kommentarer:

Edgar sa...

Her var det mange godbiter!
Nydelig rose du har anskaffet deg og peonene er lekre! Ardens blomstrer her også - den aller flotteste pelargoniumen synes jeg. Om du ikke klipper av blomsterstengelen på den, kan det bli en ny plante i enden som kan rotes.

Vivi sa...

Så mye lekkert som blomstrer i hagen din nå. Ser da ut til at du har orden på kjøkkenhagen din. Ryddig og fin.
Pioner er kongen i hagen og dine var jo helt supre.
Ha en fortsatt fin uke.

Lene fra Lillehammer sa...

Tusen takk for en trivelig tur i hagen din snuffeluff. Herlige peoner og jeg klarer snart ikke å vente på at mine skal slå ut i blomst igjen. Jeg fikk jo mange i bursdagsgave i fjor men jeg tror det ikke er så mange som kommer til å blomstre i år. Hva støtter du peonene dine med forresten? Synes det er vanskelig å finne noe smart å bruke.
Ha en god natt!

Anonym sa...

Du kan sannelig være glad den stylterotta bare var på jobben!

Nydelige bilder med masse (stylterotte-)snacks forøvrig.