søndag 2. mai 2010

Vårens gjøremål 4

Så solsikker og sommerasters

Flytte ripsbusk (men hvor?)
Rydde og gjødsle bed kjøkkenside
Sette opp armeringsmatter ved rosebue (må kjøpes først)
Plante ut stauder fått av Mikkel (3 uten fast hjem)
Plante ut Dahliaer
Plante ut liljer (satt ut til herding)
Plante ut sådden(satt ut til herding)
Kjøpe ny prydkirsebær ( Kanzan kjøpt, men ikke plantet enda)
Holde liv i pionene til Sommertorpet..(de er pottet opp og har kommet med friske skudd, en av de viser tegn til blomsterknopp)
Stusse grenbrekk på thuja og trær
Plante tre roser

Synes ikke listen blir noe særlig kortere egentlig. Alle pellisene har fått påfyll av jord ihvertfall.

EFA skinne er satt opp og tomater og agurk bundet opp.
Drueplanten er beskjært og hengt opp.
Jeg har satt ut mye av sådden, så nå er det litt bedre plass i drivhuset. Erteblomstene er knepet og siste brugge pottet om.
Jeg har bestillt 3 roser av Dag, snille Villrose tar de med for meg. Planen er å ha de ved rosebuen. Så jeg har spadd opp en klematis og flyttet den til Thuja hekken. Den er jo grønn og fin, men fryktelig kjedelig..
Jeg har også fått en grønn solbær stikling av Frode. Utrolig snillt! Han hadde en spennende hage med fokus på spiselige saker!

I hagen dukker det sakte opp både det ene og det andre. Noe ser ut til å ha tatt kvelden, savner en Trillium. Enten Snowbunting eller den enkle hvite. Det er kommet opp en spire, men det er for tidlig å si hva det er. Alle veisene mine er kommet opp, de har lagt seg godt ut også. Har glemt å sette lapp ved de så det blir nok en overraskelse om fargene i beddet passer..

Irisene fra Jensen importen kommer opp i hopetall. De aller fleste har denne ametyst fargen. Utrolig vakker, men ikke den jeg trodde jeg skulle få. Har nå lagt ut noen i bytteringen på Hagegal i håp om at noen har andre sorter og vil bytte! Har fått napp på Violet beauty. Har samlet de knallblå og fordelt de to steder. Det ble vel ikke fler en 5 tror jeg. Lurer på om andre også fikk så mange ametystfargede?

Avslutter med et knippe Lerkesporer eller Corydalis på latin.
De andre jeg har blomstrer ikke enda. Noen har knopper, ser at jeg må bli flinkere til å oppdatere merkelapper som har blitt blanke.

Den rosa har jeg fått av HildeG, den hvite har jeg kjøpt av Jensen, den mørkere rosa; Corydalis solida har jeg hentet i en hage, den gule?! vet jeg ikke hvor kommer fra.
Tydligvis ikke en av de ville typene, den har for store blomster til det. Også gul da! Jeg må enten ha fått den eller ha vært fullstendig i svime.

Den røde er kjøpt i Jensens berømmelige høstimport. Den hadde navn, men det er glemt alt.


2 kommentarer:

Bjørnar sa...

Den gule lerkespora er i hvertfall C. bracteata, liker heller ikke gult, her overvant samlemanien til slutt... Jeg sjekket bestillingen og du fikk "Iris reticulata", så de må ha slengt oppi begge fargene av arten :P

Snuffeldyret sa...

Nei gult er fysj og fy....
Men en liten lerkespore, en gulveis, en dobbel gulveis, litt påskeliljer...det må en jo ha!

Men gule krokus blir røsket opp! En kan da ikke finnes seg i alt! he he