lørdag 15. mai 2010

Årets handel?

Phodophyllum peltatum som har hvite blomster og Oxalis adenophylla som har rosa blomster.


Primula Victoriana Silver Lace Black og en ukjent hvitblomstret Corydalis med svært finfliket bladverk.Så var dagen for den store handelen kommet. Hele familien oppe i otta og inn i bilen.
Det var meldt heftig regn og regnjakke og fornuftige sko ble medtatt.
Som vanlig var det svært få fremmøtte, jeg tror at Smg* og jeg med familie var de eneste Hagegale?

Men som vanlig var det helt fint, flere godbiter til meg!

Idag ble fangsten;
Oxalis adenophylla
Primula Victoriana Silver Lace Black (denne valgte jentungen ut)
Primula Cowichan Blue
Mørk burgunder aurikel
Magnolia sieboldii
Podophyllum peltatum
Dianthus glacialis ssp. gelida
Dianthus x spottii
Corydalis; denne har dillblader og hvite blomster, ganske høy sak?
Penstemon hallii
Vancuveria chrysantha (hadde aldri hørt om denne, så den ble kjøpt på måfå. Kastes ut raskt da den har gule blomster, rhizomer og Epimedium blader.
Primula sieboldii (fargemix, usikker farge)
Caltha leptosepala
Campanula pilosa
Erythronium dens-canis

En del av disse er tiltenkt en plass i et sterkt skrånende bed som blir tørt og fælt om sommeren, får liksom ikke noe dreis på beddet og overlater derfor beddet til de tuedannende sakene.

I tillegg fikk jeg en hel skokk Physalis peruviana av Smg*, nå er alle 15!! stukket og jeg håper på røtter på iallefall 4 av de..
Roter alle seg kan jeg jo starte med Physalis utsalg?

Nå sitter jeg her med et glass vin og hører på regnet. Det tordner innimellom så Snuffeldyret jamrer seg med labbene over øra. Tøff i trynet du liksom..
Det er meldt regn imorgen også, jeg håper på en skikkelig rotbløyte da det er tørt som i Sahara i kjøkkenhagen. Var skikkelig stolt over at jeg fikk fyllt alle pallekarmene og at alle de pottebaserte staudene var plantet ut da jeg fant pakken med bønner.. Så nå spørs det om det blir brekkbønner i år.
UnaCita var innom med enda en tomatplante og et par mini aubergini. Det blir spennende å prøve!

Siden dette er første året med drivhus blir det litt prøving og feiling med tomater og agurk i år. Har 4 forskjellige agurktyper og 10? forskjellige tomater tror jeg. Skal vi se; Voyage, Gardners delight, Money maker, Ildi, Yellow pear shaped, Tiny Tim, Black russian, Suncherry premium og Sweet olive. Nei, det ble bare 9. De som ikke blir noe særlig blir ikke med til neste år. Nesten alle tomatene har blomster og kart. Delighten var tidlig ute.
Må ut og kjøpe en stor dunk til den site tomat planten og mini auberginiene. Tror jeg må prøve en paprika også.

Også er Stachyurusen, Brugmansiane, Fuchsiane, Dahliane og Blodbegerene kastet ut. Nå står de utplasert på trappa og terrassen. Jeg leste værvarselet og så at det var meldt regn og lummert vær hele uka, så da ble de kastet ut. I natt og idag har de stått under fiberduk. Tror de vil fortsette og være slik et par dager til.

Men det ble så fin plass i drivhuset! Tør ikke kaste ut pellisene enda, vi får se imorgen om de jeg er minst redd for blir utplassert..

3 kommentarer:

Bjørnar sa...

Gratulerer med gode kjøp! :D Prøv Vancouveria'en i den tørre skråningen, V. hexandra er et fryktelig ugress så om slektningen er like ille er det best å ikke gi den for gode forhold...

Den Corydalis'en ser spennende ut, det er ikke Dicentra cucullaria?

Sigrid sa...

Så mye spennende :-)
Jeg kom meg ikke dit, siden det viste seg å være denne helga. Gubben fylte 60 på fredag så vi skulle ha middagsgjester på lørdag. Bedre lykke neste år!

Anonym sa...

Jeg synes også det likner d. cucullaria - er det knoller kan det stemme.